ua en ru

А.Могильов: Робота міліції побудована ще за радянським зразком і потребує реформування.

Робота міліції побудована ще за радянським зразком і потребує реформування. Про це на колегії МВС заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Всі показники і критерії роботи МВС лишилися радянськими. Соціально-економічні реалії змінились, а робота міліції - ні", - заявив А.Могильов.
Міністр заявив про необхідність скорочення "паперової роботи" слідчих: "Всі ми знаємо, які ми заводимо оперативно-розшукові справи по кожному нерозкритому тяжкому злочину. Кому вони потрібні?... Це треба спрощувати, оскільки кожен оперативний уповноважений в кінці кожного місяця 80% часу витрачає на оформлення нікому не потрібних паперів лише для того, щоб відзвітувати перед керівництвом".
Міністр наголосив на необхідності запровадження електронного документообігу, де б містилася лише необхідна інформація.
Також А.Могильов заявив про необхідність реформування освітньо-наукової сфери МВС. Зокрема, він не виключив скорочень в цій галузі міністерства. За його словами, викладачів в МВС близько 15 тис. осіб, це більше на третину, ніж середня чисельність співробітників УВС, де працює близько 9 тис. міліціонерів. "МВС має найбільшу освітню систему в країні... ця система громіздка і затратна... а якість студентів нас влаштовує лише на 30%, а 70% з випускників наших вузів потрібно перенавчати", - підсумував А.Могильов.