ua en ru

О.Медведько вважає, що створювати окремий правоохоронний орган по боротьбі з корупцією поки рано.

Генеральний прокурор Олександр Медведько вважає, що створювати окремий правоохоронний орган по боротьбі з корупцією поки рано. Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант Україна".

"Представники ГПУ впродовж декількох років говорили про те, що нам потрібний орган, який займатиметься тільки боротьбою з корупцією. Ми розробили законопроект "Про державну службу розслідувань України" і передали його Президентові Віктору Ющенку, в РНБО, Верховну Раду і Кабмін. Але він так і не був прийнятий. Проте ситуація в країні змінюється, в Україні економічна криза, і тому зараз я б не поспішав із створенням окремого органу по боротьбі з корупцією. Перш за все тому, що це великі фінансові витрати. Крім того, в нинішній Конституції і тих законах, які набудуть чинності в 2011 р., такий орган не згадується. Я упевнений, що така структура потрібна, але її створення повинне проходити комплексно, шляхом реформування всієї системи кримінальної юстиції. Отже зараз це не до часу", - сказав О.Медведько.

За його словами, органи прокуратури нормально працюють в плані боротьби з корупцією. "Тільки у I кварталі ми направили до суду більше 500 кримінальних справ з ознаками корупції - це на 22% більше, ніж в I кварталі 2009 р. Тому зараз необхідно на підставі чинного законодавства кардинально поліпшити роботу органів, що мають право і можливості боротися з корупцією і хабарництвом", - сказав генпрокурор.