ua en ru

О.Медведько дав доручення до 1 грудня ц.р. порушити кримінальні справи за недбалість проти керівників банків, в яких немає "елементарних заходів захисту".

Генеральний прокурор України Олександр Медведько дав доручення підлеглим до 1 грудня ц.р. порушити кримінальні справи проти керівників банків за службову недбалість. Про це він заявив на координаційній нараді працівників правоохоронних органів щодо посилення протидії грабежам і розбоям, передає кореспондент РБК-Україна.

Мова йде про ті банки, де неналежно дотримуються охоронні заходи. "Я неодноразово говорив, що необхідно порушити кримінальні справи стосовно керівників банків за службову недбалість, оскільки саме невиконання службовими особами елементарних заходів захисту, призводить до розбійних нападів на фінансові установи", - сказав О.Медведько.
Також він вимагає від прокурорів до 1 грудня ц.р. повернутися до цього питання і провести перевірку для порушення кримінальних справ. Також О.Медведько наголосив, що буде персонально питати з прокурорів щодо їхнього реагування в разі відсутності в банківських установах систем захисту.