ua en ru

О.Медведько підписав рапорт про звільнення О.Шинальського із посади заступника генпрокурора.

Генеральний прокурор України Олександр Медведько сьогодні підписав рапорт про звільнення за власним бажанням із посади заступника генпрокурора Олександра Шинальського. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі Генпрокуратури, зауваживши, що таким чином на даний час О.Шинальський залишається завідувачем однієї із кафедр Академії прокуратури України та президентом Української асоціації прокурорів.
Нагадаємо, вчора О.Шинальський у своїй заяві, розміщеній на сайті Української асоціації прокурорів повідомив, що подав генпрокурору рапорт із проханням про відставку з посади заступника генерального прокурора України. "Зробив я це лише з єдиною метою - не допустити того, щоб розгорнута групою вандалів брудна кампанія, спрямована проти мене особисто не завдала істотної шкоди авторитету органів прокуратури і прокурорам, які продовжують чесно та сумлінно служити закону", - сказано в заяві.
Нагадаємо також, що раніше деякі співробітники Генпрокуратури (ГПУ) звернулися з проханням до генпрокурора О.Медведька і в колегію ГПУ негайно провести перевірку фактів шахрайства, нібито допущених заступником генпрокурора О.Шинальським. У випадку якщо інформація підтвердиться, автори звернення просили вирішити питання про звільнення винних.
Раніше група народних депутатів фракції БЮТ звинуватила О.Шинальського в незаконному придбанні елітної нерухомості в Баден-Бадені і Ніцці, звернувшись в СБУ і ГПУ із закликом розібратися в ситуації.
Автори листа просять негайно провести перевірку інформації, обнародуваної в ЗМІ, зокрема щодо господарсько-фінансової діяльності організацій, очолюваних О.Шинальським, і законності отримання ними матеріальній допомозі. Результати перевірки просять розглянути на розширеному засіданні колегії Генпрокуратури, а також "довести до відома громадськості".