ua en ru

О.Медведько оголосив про дисциплінарне стягнення прокурорам за незадовільний нагляд над дотриманням природоохоронного законодавства.

Генеральний прокурор України Олександр Медведько оголосив про дисциплінарне стягнення прокурорам ряду областей за незадовільний нагляд над дотриманням законності в природоохоронній сфері. Про це він заявив на колегії в ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, йдеться про прокурорів АР Крим Володимира Бойко, прокурора Миколаївської області Сергія Поліщука, прокурора Одеської області Василя Присяжнюка, прокурора Херсонської області Василя Чернікова. О. Медведько розкритикував підлеглих за формальний підхід до дотримання законності в природоохоронній сфері, зокрема, він наголосив, що прокурори областей не відслідковують як виконуються прокурорські приписи органами виконавчої влади, також він додав, що лише 55% кримінальних справ у природоохоронні сфері доходять до суду. Також він закликав прокурорів більше "ставити питання про притягнення до кримінальної, а не адміністративної" відповідальності винних в порушенні природоохоронного законодавства.