ua en ru

А.Магера: Визнання виборів недійсними в межах України - неможливе з точки зору законодавства.

Визнання виборів недійсними в межах України - неможливе з точки зору законодавства, оскільки закон дозволяє визнати недійсними вибори лише на окремо взятій виборчій дільниці. Про це заявив на "круглому столі", присвяченому перебігу виборів Президента України, заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна. "Невизнання виборів з позитивістської точки зору - неможливе, оскільки законодавство передбачає визнання виборів недійсними лише в межах дільниць", - сказав він. А.Магера додав, що навіть в межах округу не можна визнати вибори недійсними, незважаючи на кількість дільниць цього округу, в яких вибори будуть визнані недійсними.
Водночас він зазначив, що практика 2004 р. показує, що у разі спотворення результатів волевиявлення, розвиток ситуації може відрізнятися від тієї, розвиток якої передбачений законодавством.
Нагадаємо, що у 2004 р. Верховний суд визнав, що голосування у другому турі виборів Президента України було таким, за результатами якого неможливо встановити волевиявлення громадян. Наслідком цього було призначено так званого "третього туру виборів Президента України".