ua en ru

А.Магера: Поки ВАСУ розглядатиме можливу справу про оскарження результатів виборів, ВР не матиме права збиратися на урочисте засідання для приведення нового Президента до присяги.

Якщо один з кандидатів в Президенти України звернеться до Вищого адміністративного суду України щодо оскарження результатів виборів, то коли ця справа розглядатиметься в суді, ВР не матиме права збиратися на урочисте засідання для приведення нового Президента до присяги. Таку думку висловив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна. «Поки ВАСУ не ухвалить рішення по суті, то ВР не вправі проводити урочисте засідання», - сказав він.

Він повідомив, що 17 лютого - є єдиною крайньою датою, до якої включно ЦВК на своєму засіданні має виголосити офіційні результати виборів Президента. Він додав, що звернення до адмінсудів з приводу оскарження результатів виборів на тій чи іншій дільниці не можуть стати причиною відтермінування цієї дати.

Відповідаючи на запитання, чи може звернення до суду одного з кандидатів призвести до третього туру виборів, А.Магера зазначив: «Кожен з кандидатів має право звернутися до суду в тому разі, якщо вважає, що існують для цього підстави».

А.Магера не виключає, що розгляд результатів виборів у суді може відтермінувтаи інавгурація новообраного Президента.

Нагадаємо, нардеп від БЮТ Сергій Міщенко заявив, що БЮТ готовий "робити все, щоб був 3 тур" виборів Президента України.