ua en ru

О.Лавринович: Робота з підготовки судової реформи буде завершена цього року.

Законодавчу реалізацію судової реформи в Україні планується завершити до кінця поточної сесії Верховної Ради України. Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович під час зустрічі з послом США в Україні Джоном Теффтом, яка відбулася в українському Мін'юсті, повідомляє прес-служба відомства.

«Сьогодні є впевненість, що ми зможемо в стислі терміни ухвалити важливі рішення та забезпечити їх імплементацію», - зазначив міністр.

За словами О.Лавриновича, судова реформа має стати однією з найважливіших складових великої державної реформи, робота над якою триває сьогодні в спеціально створених комітетах при Президентові України.

Пріоритетом майбутньої реформи судоустрою в Україні міністр юстиції назвав процесуальне законодавство. При цьому, удосконалення процесуальних норм відбудеться у прив'язці до нової системи судів, що буде запроваджена в Україні. На сьогодні, за словами О.Лавриновича, триває робота над законодавчим визначенням такої системи.

У рамках судової реформи буде ухвалено нову редакцію закону про судоустрій. Серед іншого, планується змінити систему формування суддівського корпусу, запровадити автоматичний розподіл справ у судах тощо.