ua en ru

А.Клюєв: У разі створення консорціуму українська ГТС залишиться в держвласності (повтор).

У разі створення консорціуму українська ГТС залишиться в держвласності. Про це заявив перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв на ICTV.

«ГТС як була в держвласності, так і залишається, якщо ми створимо консорціум. Це буде жорстко законодавчо затверджено. Пропонується консорціум Україна-РФ-країни ЭС...Ми повинні створити максимум сприятливі умови для країн Євросоюзу, для РФ, щоб тільки через Україну йшли всі транзитні потоки, не тільки газу, але і нафти, розвивати порти. Все що стосується газотранспортного консорціуму, Україна не втрачає трубу. Це політичні конкуренти говорять, що ми можемо втратити українську ГТС», - сказав А.Клюєв.

А.Клюєв також зазначив, що Україна зробить оплату за газ вчасно і в потрібному обсязі.

«Та ціна, яка зараз існує, це ціна непідйомна для України. Якщо ми далі з такою ціною житимемо, у наших підприємств майбутнього немає...Політика, яка проводилася по відношенню до РФ протягом останніх 5 років, була неадекватною», - зазначив він.

«Постачання газу, його реалізація, атомна теплова енергетика, ситуація скрізь достатньо складна. Питань маса. Добре, що Президент половину губернаторів вже призначив», - сказав перший віце-прем'єр.