ua en ru

А.Клюєв доручив виділити у тарифі цільову складову для облгазів виключно на ремонтні та профілактичні роботи.

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), Мінпаливенерго і НАК "Нафтогаз України" виділити в тарифі цільову складову для облгазів виключно для проведення ремонтних і профілактичних робіт, а також забезпечити систему контролю за цільовим витрачанням цих коштів. Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Він також доручив декільком міністерствам і відомствам прискорити роботу не тільки із забезпечення контролю за безпекою постачання споживачам природного газу, але і із налагодження системної роботи із поліпшення технічного стану мереж.

За словами А.Клюєва, Державний комітет із промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду почав перевірки мереж на відповідність нормам безпеки, що діяли.

"Досвід показує, що часто причиною аварій, пов'язаних із природним газом, стає безвідповідальне відношення до вимог норм безпеки людей, які зобов'язані контролювати технічний стан устаткування", - відзначив перший віце-прем'єр.

"Але одного контролю мало, ми повинні невідкладно стимулювати облгази поліпшити технічні параметри газорозподільних мереж. Ситуація із ремонтами і профілактичними роботами за останні два роки явно погіршилася. Почастішання вибухів природного газу це сигнал для всіх - кожен чиновник, а також співробітник газорозподільної компанії повинен пам'ятати, що йдеться про потенційну загрозу життю наших громадян", - заявив А.Клюєв.