ua en ru

М.Азаров: Україна і Росія домовилися провести переговори про зміну умов газових контрактів.

Україна і Росія досягли домовленості про початок переговорів про зміну умов газових контрактів. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров на початку засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами М.Азарова, в ході переговорів з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним російська сторона висунула низку вимог щодо невиконання Україною двосторонніх домовленостей. Він додав, що Україну не влаштовують умови контракту про постачання газу, якими передбачаються жорсткі санкції за недобір обсягів газу. "Це умови контракту, які нас не можуть влаштовувати. Крім того, з російським керівництвом обговорювалися практично всі сфери нашого економічного співробітництва. Російська сторона висунула низку вимог щодо невиконання Україною двосторонніх домовленостей, і вимоги потрібно ретельно вивчити і ухвалити рішення. В результаті, ми досягли домовленості розпочати переговори щодо зміни умов контракту, а також укладення угоди в різних галузях співпраці - енергетика, машинобудування, наука та інші", - сказав прем'єр-міністр України.

М.Азаров також повідомив, що перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв призначений відповідальним за підготовку українсько-російських угод в різних галузях співпраці.