ua en ru

А.-Ф.Расмуссен підтвердив можливе майбутнє членство Грузії та України в НАТО.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен під час прес-конференції в Брюсселі по закінченню переговорів із Президентом Грузії Міхайлом Саакашвілі наголосив, що приєднання Грузії та України до альянсу можливе після того, як будуть завершені всі необхідні реформи, передає "Радіо Свобода". Він додав, що "НАТО розглядає кожну країну індивідуально".

А.-Ф.Расмуссен не відповів на питання, через який конкретно термін Грузія може приєднатися до плану дій НАТО.

"Ми вирішили, що Грузія, а також Україна стануть членами НАТО, звичайно, за умови, що вони виявлять бажання, і за умови, що вони відповідатимуть необхідним критеріям. І в нас немає ніякого наміру змінити це формулювання. Таким чином, позиція НАТО залишається незмінною. Відтак кожна країна окремо має вирішити своє майбутнє", - сказав А.-Ф.Расмуссен.

У свою чергу Президент Грузії зазначив, що за останній час його країна зробила низку значних реформ і далі над цим працює. М.Саакашвілі пояснив, що мова йде про діяльність в царині боротьби з корупцією, про військову реформу в його країні.

При цьому він додав: "Ми запропонували свою допомогу в підготовці афганських поліцейських. Ми є найбільш успішним прикладом у регіоні чи бодай одним із найкращих прикладів реформування поліції в державах із перехідною економікою. Таким чином, ми, звичайно, пропонуємо цю допомогу і свою інфраструктуру".