ua en ru

А.Могильов: Необхідно внести зміни в метадонову програму замісної терапії лікування наркозалежних

В минулому році порушено 200 кримінальних справ по зловживаннях у сфері метадонової терапії лікування наркозалежних. Про це на брифінгу заявив глава Міністерства внутрішніх справ МВС Анатолій Могильов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Лише впродовж минулого року порушено близько 200 кримінальних справ... коли лікарі "наліво" продавали наркотики (метадон)", - сказав А.Могильов. У зв'язку з цим, А.Могильов заявив про необхідність внесення урядом змін в метадонову програму замісної терапії, щоб унеможливити зловживання з цим препаратом.
Також він наголосив на небезпеці розширення кримінального обігу метадону з 2012 р., оскільки на сьогодні Україна отримує безкоштовно цей препарат, а з 2012 року буде його купувати, що може призвести до зацікавленості з боку криміналу в якомога більшому збуті цього наркотику.
"До наступного року цей препарат надходить в країну безкоштовно... а з 2012 будемо купувати. З'явиться комерційний інтерес постачальників", - відзначив А.Могильов.
Нагадаємо, що в Україні за метадоновою програмою даний наркотик за медичними показниками безкоштовно отримують наркозалежні. Мета програми - знизити криміналізацію в середовищі наркозалежних, та поширення ВІЛ-СНІД серед ін'єкційних наркоманів.