ua en ru

"За Україну!" ініціює звернення до ПАРЄ з приводу ратифікації угоди про подовження базування ЧФ РФ у Криму.

Партія "За Україну!" ініціює звернення депутатів Верховної Ради до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з приводу ратифікації Верховною Радою угоди про базування Чорноморського флоту (ЧФ) в Криму до 2042 року. Про це заявив лідер партії В'ячеслав Кириленко, передає прес-служба політсили.

"Ми не вважаємо цю угоду ратифікованою і зробили про це спеціальну заяву", - повідомив В.Кириленко.

"По-перше, за цю угоду не голосували 236 депутатів, багатьох із них не було не лише в сесійній залі, але й у Києві. Конституція вимагає особистого голосування депутатів, і аргументи влади, що, мовляв, депутати весь час голосують за інших, не спростовують конкретного факту фальсифікації. Ми надамо в ПАРЄ й інші міжнародні організації докази відсутності депутатів у залі", - заявив нардеп.

"По-друге, тлом для фальсифікації стало жорстоке побиття патріотичної опозиції переважаючими силами депутатів від Партії регіонів ... це дуже чітко видно на фото й відеоматеріалах",- додав В.Кириленко.
"По-третє, голова Верховної Ради Володимир Литвин порушив усі можливі норми законодавства, поставивши на голосування проект закону через півгодини після його вручення депутатам", - підсумував В.Кириленко.

Нагадаємо, 27 квітня 2010 р. Верховна Рада 236-ма голосами ратифікувала угоду щодо подовження перебування в Україні Чорноморського флоту (ЧФ) Російської Федерації (РФ). Президент України Віктор Янукович 29 квітня підписав відповідний закон.

Нагадаємо також, що в день голосування у сесійній заді ВР запалювалися димові шашки, спікера Володимира Литвина закидали яйцями. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом хуліганства у будівлі парламенту.