ua en ru

"ВимпелКом" представило фінансові результати за US GAAP за IV квартал і 2009 р.

ВАТ "ВимпелКом" (торгова марка "Білайн") опублікує фінансові результати за US GAAP за IV квартал і 2009 р. Нагадаємо, що "ВимпелКом" знову буде публікувати фінансову звітність в доларах. Це пов'язано з об'єднанням "ВимпелКому" з українським ЗАТ "Київстар". Акціонери операторів оголосили про об'єднання активів у жовтні 2009 р. в єдину компанію - VimpelCom Ltd. Раніше "ВимпелКом" з 1 січня 2009 р. перейшов з доларової на рубльову звітність "з метою приведення у відповідність валюти звітності до основної функціональної валютої компанії та спрощення порівняльного аналізу результатів".
Чистий прибуток "ВимпелКому" за US GAAP за 9 місяців 2009 р. знизився на 14,31% в порівнянні з аналогічним періодом 2008 р. - до 27 млрд 598 млн руб.
До групи компаній "ВимпелКом" входять оператори зв'язку, що надають свої послуги в Росії, Казахстані, Україні, Таджикистані, Узбекистані, Грузії та Вірменії. Ліцензії групи компаній "ВимпелКом" на надання послуг зв'язку в стандартах GSM і 3G охоплюють територію, на якій проживають близько 250 млн осіб. За даними на кінець II кварталу 2009 р., мережі третього покоління "ВимпелКому" працюють у 51 регіоні РФ. Норвезькій телекомунікаційній компанії Telenor належить 29,9% голосуючих акцій "ВимпелКому", Altimo (колишня "Альфа-Телеком") - 44%.