ua en ru

"Укрспирт" представить уряду нову концепцію розвитку галузі через 3 місяці, - джерело.

Державний концерн "Укрспирт" планує надати уряду нову концепцію розвитку галузі через 3 місяці, передає "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело.
У Міністерстві агрополітики України повідомили, що після того, як концерн 9 квітня ц.р. очолив підприємець Олексій Савченко, в концерні вже відбулися перші кадрові перестановки. За словами джерела в міністерстві, О.Савченко змінив трьох заступників. Їхні імена співрозмовник видання уточнити не зміг, але зазначив: "У концерн повернувся Олексій Дмитрієв, який вже був заступником голови "Укрспирту" при Олександрі Сухомлині. Першим заступником залишився Віталій Сосницький". О.Савченко від коментарів відмовився.
У свою чергу, міністр агрополітики Микола Присяжнюк заявив: "Найближчим часом я маю намір ознайомитися з пропозиціями голови "Укрспирту" щодо подальшого розвитку галузі. Перш за все необхідно утримати зростання цін на зерно для виробників і збільшити обсяги експорту. Якщо це не буде виконуватися, я буду змушений просити уряд знов змінити керівництво концерну".
О.Савченко раніше працював у правоохоронних органах, звідки пішов у званні капітана. Потім займався будівельним бізнесом. У 2006 р. створив і очолив Партнер-банк, а з серпня 2007 р. був президентом чернігівського футбольного клубу "Десна-Партнер". У лютому 2007 р. О.Савченко продав банк російської фінансової групи "Конверс Груп". У тому ж році протягом трьох місяців входив до складу правління холдингової компанії "Київміськбуд".