ua en ru

"Турбоатом" поставить устаткування для Нурекської ГЕС на 6 млн дол.

ВАТ "Турбоатом" і компанія "Барки Точик" (Таджикистан) підписали контракти на постачання запасних частин і устаткування для Нурекської ГЕС на 6 млн дол., повідомила прес-служба українського підприємства.

У жовтні 2009 р. "Турбоатом" і "Барки Точик" підписали контракт на модернізацію гідротурбін Нурекської ГЕС. Згідно з домовленостями, "Турбоатом" виготовить і поставить сім радіально-осьових робочих коліс одиничною потужністю 340 МВт і діаметром 4,75 м. Після модернізації потужність ГЕС зросте на 10%, ККД - на 4%, термін служби гідротурбін збільшиться до 30-40 років, а також покращають показники надійності, ефективності і екологічної безпеки.

Перший комплект устаткування відвантажать протягом 12 місяців, решта робочих коліс буде поставлена згідно з графіком з періодичністю через кожні 6 місяців.

Сторони також досягли домовленості про постачання для Нурекської ГЕС кульового гідрозатвора діаметром 4,2 м. Термін постачання - 17 місяців.

На Нурекській ГЕС, найбільшій гідроелектростанції в Середній Азії, працюють 9 радіально-осьових гідротурбін одиничною потужністю 310 МВт і 9 кульових затворів виробництва ВАТ "Турбоатом". Встановлена потужність станції досягає 2700 МВт.