ua en ru

"Родовід Банк" и "Укрпромбанк" погодили план і затвердили порядок організації роботи щодо вкладів та активів.

Тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина та тимчасовий адміністратор "Укрпромбанку" Костянтин Раєвський за погодженням заступника голови Нацбанку України Володимира Кротюка та в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського, підписали план взаємодії під час здійснення передавання ТОВ "Укрпромбанк" зобов'язань за вкладами фізичних осіб та активів до ПАТ "Родовид Банк". Про йдеться у повідомленні "Родовід Банку". План підписано з метою виконання постанови Кабінету міністрів України і Національного банку України від 7 жовтня 2009 р. за №1133 "Про взаємодію Кабінету міністрів України і Національного банку України щодо відчуження ТОВ "Укрпромбанк" зобов'язань за вкладами фізичних осіб та активів ПАТ "Родовід Банк".

Згідно цього плану, за затвердженням Мінфіну і НБУ, тимчасовими адміністраторами зазначених банків розроблений та підписаний порядок організації роботи щодо передавання "Укрпромбанком" зобов'язань за вкладами фізичних осіб та активів "Родовід Банку". Порядком визначено необхідні заходи та роботи, які проводяться згідно зазначеного Плану взаємодії між банками, для своєчасного отримання вкладниками ТОВ "Укрпромбанк" доступу до своїх заощаджень, переданих до ПАТ "Родовід Банк", стабільність якого забезпечується державою.

Нагадаємо, "Родовід Банк" розпочне виплати за депозитами вкладникам "Укрпромбанку" з другої половини поточного місяця.

В липні 2009 р. "Родовід Банк" був рекапіталізований державою, і з цього моменту Міністерству фінансів України належить 99,97% акцій фінансової установи. Для виконання зобов'язань перед вкладниками "Укрпромбанку" було прийнято рішення про переведення зобов'язань за вкладами фізичних осіб до державного "Родовід Банку", про що була видана спільна постанова Кабміну та Нацбанку.