ua en ru

"Нібулон" до травня 2010 р. планує побудувати зерновий термінал в Кременчуці за 15 млн дол.

ТОВ СП "Нібулон" до травня 2010 р. планує побудувати зерновий термінал на Дніпрі в Кременчуці. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар губернатора Полтавської області Євген Лопушинський. За його словами, під час робочої наради в Кременчуці з відповідальними службами міста і області з питань впровадження інвестиційного проекту компанії ТОВ СП "Нібулон" було ухвалено рішення про оформлення всіх дозвільних документів.

Орієнтовна вартість інвестиційного проекту в Кременчуці, за словами генерального директора "Нібулон" Олексія Вадатурського, складе близько 15 млн дол.

"Це частина загальної інвестиційної програми підприємства вартістю 150 млн дол. з розвитку інфраструктури Дніпра як транспортної артерії", - сказав Є.Лопушинський.

Губернатор Полтавської області Валерій Асадчев заявив, що з будівництвом зернового терміналу в Кременчуці Полтавська область має отримати чергові інвестиційні надходження і прямий вихід через дніпровську транспортну артерію до зарубіжних ринків збуту зерна. "Нібулон" створює в області мережу зернопереробних елеваторів, маючи також намір побудувати в Полтавській області два зернові термінали на Дніпрі - в Градіжську, а інший в Кременчуці. Будівництво таких комплексів з прийому і обробки зернових культур з подальшим відвантаженням на водний транспорт дозволить транспортувати зернові за системою "річка-море", що значно прискорює і здешевлює процес перевезення зерна", - відзначив В.Асадчев.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 р. і є одним з найбільших вітчизняних виробників і експортерів сільгосппродукції.