ua en ru

"Нафтогаз" пропонує "Транснефті" збільшити тарифи на прокачування нафти з РФ через Україну, - віце-прем'єр РФ.

НАК "Нафтогаз України" звернулася до АК "Транснефть" з пропозиціями про зміну дії режиму прокачування російської нафти через територію України, зокрема по збільшенню тарифів і низки додаткових умов, повідомив журналістам віце-прем'єр РФ Ігор Сечин. "Про це ми проінформували Єврокомісію і приступили до переговорів з українською стороною", - додав І.Сечин.

За словами віце-прем'єра, Європа стала "гнучкіше" сприймати російські пропозиції. "Я сподіваюся, що жодних проблем з прокачуванням нафти не буде", - сказав він.

Як додаткові умови, за словами І.Сечина, Україна пропонує переглянути низку положень угоди про тарифи на транзит. Так, українська сторона пропонує у разі зниження об'ємів прокачування зменшити до 30 діб термін зміни угоди про прокачування. "Але ми пропонуємо встановити термін до 60 діб", - відзначив І.Сечин, пояснивши, що це пов'язано з технологією прокачування нафти. "Я думаю, що цю пропозицію буде прийнято українською стороною", - підкреслив віце-прем'єр.

За його словами, про ці пропозиції проінформовані споживачі, зокрема Словаччина, Угорщина, Чехія. Відповідаючи на питання про те, що буде, якщо до 1 січня 2010 р. зміни не будуть узгоджені, І.Сечин сказав, що "нічого страшного не відбудеться, прокачування здійснюватиметься".