ua en ru

"Метінвест" просить сприяння уряду для вирішення питання транспортування газу, що купується в Середній Азії.

"Метінвест" просить сприяння уряду для вирішення питання транспортування газу, що купується в Середній Азії. Про це заявив сьогодні генеральний директор холдингу Ігор Сирий, виступаючи на нараді під керівництвом прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми поставляємо свою продукцію до Середньої Азії, і там покупці в умовах кризи відчувають нестачу ліквідності. Вони готові оплачувати нашу продукцію газом. І ми просимо сприяння уряду у вирішенні питання про його транспортування до України", - сказав він.

Він також повідомив, що за підсумками 9 міс. ц.р. підприємства, що входять до складу "Метінвеста", виготовили 4-5 млн т чавуну і 5,5 млн т сталі, що складає 75% від показника за аналогічний період 2008 р.

Він зазначив, що за 9 міс. ц.р. "Метінвест" сплатив до бюджетів всіх рівнів 4,6 млрд грн, що на 1 млрд більше, ніж за аналогічний період 2008 р. "На жаль, інвестиційні програми нам на цей час довелося заморозити, грошей вистачає тільки на повноцінні ремонтні кампанії", - сказав він.

"Метінвест" - міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств групи дозволяють повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії. Акціонерами групи "Метінвест" є група СКМ (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських засадах. Об'єднання гірничо-металургійних активів СКМ і "Смарт-холдингу" в рамках "Метінвесту" почалося в 2007 р. і завершиться в 2009 р.
ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".