ua en ru

"Кременчукводоканал" одержав субкредит у розмірі 6,7 млн дол. на реконструкцію енергоємного обладнання.

У Міністерстві з питань житлово-комунального господарства (МінЖКГ) України в рамках проекту "Розвиток міської інфраструктури" сьогодні, 12 січня, відбулося підписання договору про субкредитування з КП "Кременчукводоканал". Про це повідомляє сектор інформаційної політики та взаємодії зі ЗМІ МінЖКГ.

Розмір коштів даної позики, які виділяються для фінансування інвестиційного проекту "Реконструкція енергоємного обладнання системи водопостачання та водовідведення м. Кременчука" становить 6,7 млн дол. За результатами впровадження проекту річна економія електроенергії становитиме 5,6 млн кВт або 24,1%.

У підписанні угоди взяли участь голова МінЖКГ Олексій Кучеренко, міський голова м. Кременчука Микола Глухов і генеральний директор КП "Кременчукводоканал" Валерій Медведовський.

За рік, що минув з набуттям проектом "Розвиток міської інфраструктури" чинності, експертною робочою групою, що створена при МінЖКГ для участі у відкритому компоненті обрано 15 проектів на загальну суму 80,413 млн дол., з них з 10 підприємствами підписано договори про субкредитування на загальну суму 61,842 млн дол. , найближчим часом буде підписано договір про субкредитування з підприємством ВКГ міста Борисполя на суму 4,197 млн дол. Ще чотири проекти комунальних підприємств на загальну суму 14,374 млн дол. знаходяться на затвердженні у Світовому банку.