ua en ru

"Кредобанк" достроково повернув РКО Bank Polski SА останні 10 млн дол. із кредитної лінії у 90 млн дол.

"Кредобанк" здійснив 10 листопада ц.р. дострокове повернення РКО Bank Polski SА останніх 10 млн дол. із кредитної лінії у 90 млн дол., яка була відкрита в листопаді 2008 р. Про це повідомила сьогодні прес-служба "Кредобанку".

Банк РКО Bank Polski SА, який є стратегічним інвестором "Кредобанку", надав кредитну лінію українському банку для підтримки ліквідності та забезпечення виконання зобов'язань банку перед клієнтами та партнерами під час фінансової кризи. Кредитну лінію було відкрито на три роки. Але вже у ІІ кварталі 2009 р. завдяки нарощуванню власної депозитної бази "Кредобанк" почав скорочувати обсяг заборгованості за кредитною лінією. "Ми вирішили повернути позику достроково, адже протягом останніх 7 місяців приріст коштів клієнтів на рахунках "Кредобанку" склав 528 млн грн, із них 281 млн грн - це кошти фізичних осіб", - зазначив голова правління "Кредобанку" Іван Феськів. Він зауважив, що зазначена кредитна лінія залишається діючою, і "Кредобанк" зможе нею скористатися знову, якщо в цьому виникне потреба.

ВАТ "Кредобанк" створено у Львові та зареєстровано у Державному банку колишнього СРСР 14 травня 1990 р. Банк є правонаступником АТ "Західно-Український комерційний банк", та АТ "Кредит банк (Україна)".

Статутний фонд ВАТ "Кредобанк" складає 1 млрд 550 млн грн. В структурі акціонерного капіталу банку інвестиції стратегічного західного партнера Банку PKO Bank Polski SА складають 99,5%.