ua en ru

"Кредит-Рейтинг" підвищив рейтинг випуску облігацій "Київмедпрепарату" на 30 млн грн до рівня uaВВВ-.

Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних процентних облігацій (серія А) ВАТ "Київмедпрепарат" (м. Київ) на загальну суму 30 млн грн терміном обігу до 15 листопада 2010 р. з рівня uaВВ до рівня uaВВВ-. Прогноз рейтингу змінений з позитивного на стабільний, повідомляє прес-служба агентства. При оновленні кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ВАТ за І півріччя 2009 р., а також внутрішню інформацію, надану емітентом в ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу щодо основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз вказує на відсутність на даний момент передумов для зміни рейтингу протягом року. Прогноз за умовчанням.

Основним напрямом діяльності ВАТ "Київмедпрепарат", що входить в корпорацію "Артеріум", є виробництво фармацевтичних препаратів і матеріалів.

Корпорація "Артеріум" була створена в 2005 р. двома найбільшими фармацевтичними підприємствами - ВАТ "Київмедпрепарат", одним з найбільших українських виробників антибіотиків, і ВАТ "Галичфарм", найбільшою компанією з виробництва препаратів на рослинній основі.