ua en ru

"ДТЕК" виділить 1 млн грн у 2010 р. на проведення енергоаудиту системи теплозабезпечення Курахове.

"ДТЕК" виділить 1 млн грн у 2010 р. на проведення енергоаудиту системи теплозабезпечення міста Курахове. Меморандум про співпрацю між міськрадою Курахового, ТОВ "Східенерго" ("ДТЕК") і проектом "Реформа міського теплозабезпечення в Україні" було підписано сьогодні у Кураховому, передає кореспондент РБК-Україна.

Секретар міськради Курахова Надія Ткачук відзначила, що проведення енергоаудиту допоможе грамотно провести реконструкцію системи теплозабезпечення.

Директор Курахівської ТЕС ТОВ "Східенерго" ("ДТЕК") Іван Запольський повідомив, що на теплову ізоляцію вже витрачено 1 млн грн. "Тепер співпрацю продовжено", - сказав він.

За словами директора з управління персоналом і корпоративним комунікаціям "ДТЕК" Сергія Кордашенка, українські міста відчувають бюджетний дефіцит. "Тому ми пропонуємо партнерські проекти. Провівши енергетичний аудит, ми спрямуємо наші зусилля на технічне втілення", - сказав С.Кордашенко.

У свою чергу, менеджер енергетичних проектів USAID Андрій Нестеренко, зазначив, що в Україні на виробництво одиниці товару витрачається у два з половиною рази більше енергії, ніж в інших країнах, "а централізоване опалення - це взагалі дуже неефективний сектор". "Тому USAID і пропонує реформу міського теплозабезпечення", - пояснив А.Нестеренко.

Керівник проекту Вільям Такер повідомив, що Курахове стало п'ятим містом, де проект USAID почав роботу. "Всього в Україні ми визначили 35 міст. Окрім аудиту ми готуватимемо місцевих фахівців з енергетики", - сказав він.

Проект "Реформа міського теплозабезпечення в Україні" працює в Україні завдяки фінансовій допомозі Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) у співпраці з Міністерством житлово-комунального господарства і здійснюється компанією International Resources Group (IRG) за участю українських і міжнародних організацій.

"ДТЕК" - перша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). Підприємства "ДТЕК" створюють виробничий ланцюжок із видобування і збагачення вугілля, генерації і дистрибуції електроенергії. До вугільного блоку "ДТЕК" входять ВАТ "Павлоградвугілля" (об'єднує десять шахт), ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і п'ять збагачувальних фабрик. Блок генерації представлений ТОВ "Східенерго" і асоційованою компанією ВАТ "Дніпроенерго", в якій "ДТЕК" володіє 47,46% акцій. ТОВ "Сервіс-Інвест" і ВАТ "ПЕС-Енерговугілля" у складі "ДТЕК" представляють блок дистрибуції електроенергії.

Чистий прибуток "ДТЕК" у 2009 р. знизився у порівнянні з 2008 р. на 45,5% - до 175 млн грн.