ua en ru

"Дніпроспецсталь" підписала контракт вартістю 10 млн євро на будівництво нової сталеплавильної печі.

ВАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А.М.Кузьміна" підписало контракт з компанією Siemens VAI Metals Technologies GMBH на постачання нової дугової сталеплавильної печі (ДСП-60). Вартість контракту складає близько 10 млн євро, повідомляє прес-служба "Дніпроспецсталі". Введення печі в експлуатацію намічено на І квартал 2012 р.

Нова піч призначена для виплавки спеціальних марок сталі методом переплавки електродуги. Її планується встановити в третьому сталеплавильному цеху. Маса плавки ДСП складе 60 т, загальна продуктивність рідкої сталі - до 540 тис. т на рік, потужність пічного трансформатора - 60 МВА. Нове устаткування дозволить скоротити середній час виплавки із чотирьох годин до однієї. Це призведе до зниження собівартості продукції за рахунок значного зниження витрати електроенергії, електродів й інших енергоносіїв і витратних матеріалів.

Нова піч замінить три існуючі печі в третьому сталеплавильному цеху. Як повідомив в.о. голови правління "Дніпроспецсталі" Віталій Корнієвський, у комплексі з новою піччю буде побудовано сучасну систему газоочищення. "Це дозволить забезпечити очищення технологічних газів відповідно до сучасних вимог природоохоронного законодавства. Реалізація даного проекту матиме значний екологічний ефект як для промислового майданчика, так і в цілому для міста Запоріжжя", - відзначив він.

За словами керівника проекту від компанії Siemens VAI Metals Technologies Ірини Оберт, зменшенню впливу на навколишнє середовище сприятиме й інтегрована ресурсозберігаюча установка водопідготовки.