ua en ru

"БГ Банк" відкрив кредитну лінію корпорації "Лотуре" з лімітом 1,5 млн дол. на закупівлю й експорт зернових.

ВАТ "БГ Банк" відкрило кредитну лінію корпорації "Лотуре" з лімітом 1,5 млн дол. Цільове призначення кредитної лінії - закупівля зернових у українських виробників з подальшим експортом даної продукції, повідомляє прес-служба банку.

Директор луганської регіональної дирекції ВАТ «БГ Банк» Дмитро Гончаров повідомив, що проект було реалізовано в рамках стратегічної програми "БГ Банку" із фінансування експортних програм українського бізнесу. Даний напрям було визначено акціонерами ВАТ «БГ Банк» як стратегічний, тому банк і надалі надаватиме фінансову підтримку подібних проектів.

Корпорацію "Лотуре" було створено у вересні 2004 р. До її складу входить низка зерноторговельних, зернопереробних і хлібопекарських підприємств, що працюють на ринку України. Площа посівних площ корпорації досягла 100 тис. га на всій території України. ТОВ "Лотуре", що входить до складу корпорації, є членом міжнародної Асоціації торговців зерном GAFTA і членом Української зернової асоціації (УЗА), має довгострокові торгові зв'язки з компаніями в Єгипті, Туреччині, Лівії, Казахстані, Росії і Канаді.

БГ Банк зареєстровано в серпні 2001 р. Із жовтня 2007 р. "БГ Банк" є частиною Групи банку Грузії, яка володіє 99,35% акцій банку. Активи банку станом на 31 серпня 2009 р. складали 1 166,043 млн грн. Банк Грузії надає послуги в Грузії, Україні і в Білорусі.