ua en ru

35 гривень за 1 долар: як заробити на курсі в 2018

35 гривень за 1 долар: як заробити на курсі в 2018

Початок 2018 року ознаменувався підвищенням курсу долара США з 28,01 грн до 28,54 грн. Стає ясно, що вже найближчим часом ця тенденція тільки зросте.

Мінфін ще в 2017 році прогнозував, що за 2018-2020 роки гривня по відношенню до долара США знизиться, і буде становити 31 гривню за умовну одиницю.

Експерти компаній TeleTrade і Центр Біржових Технологій провели фінансовий прогноз, який допоможе значно збільшити добробут громадян України, незважаючи на девальвацію.

Професійним аналізом про зростання курсу гривні до долара США та рекомендаціями про те, як можна збільшити свій добробут ознайомив фінансовий консультант компанії Центр Біржових Технологій Сергій Шевчук.

“На сьогоднішній день ситуація в економіці України знаходиться на стадії формування, і зрозуміло, це впливає і на курс гривні. Після Революції Гідності та подій на Майдані, економіка держави так і не стабілізувалася: при сформованих обставин, як зовнішніх, так і внутрішніх, на ці процеси потрібно чи не десятки років. Я абсолютно впевнений в тому, що курс гривні до долара буде падати. Обґрунтувань для цього кілька. Перше, наша держава орієнтоване здебільшого на експорт. Саме з цієї причини грошово-кредитна політика країни спрямована на ослаблення національної валюти. Друге: як показав економічний аналіз за два останні роки, в середньому українська гривня щорічно слабшає на 2 грн, і ця прогресія буде продовжуватися. Виникає питання: яким чином можливо заробити на падінні гривні? Економіка України, зокрема, коливання курсу гривні, схильні до певного циклу: восени і взимку національна валюта слабшає, тоді як навесні і влітку, навпаки, зміцнюється. У тому випадку, якщо ви хочете зберегти свої заощадження і при цьому ще й заробити на коливаннях курсу валют, рекомендую в квітні продавати гривні, а ближче до кінця серпня купувати долари США. Моя система прогнозу говорить про те, що долар до кінця 2018 року досягне 30 грн /дол."

Богдан Терзі – фінансовий консультант ЦК TeleTrade – упевнений, що національна валюта подешевшає до 35 грн за долар США, і надає ще кілька рекомендацій.

“Безумовно, я погоджуся з Сергієм Шевчуком в тому, що гривня впаде, але думаю, що його аналітичний прогноз занадто оптимістичний. На жаль, поки економіка України не стане на належний рівень, ні про яке зміцненні національної валюти не може бути й мови, і в найближчі роки розраховувати на покращення у цій сфері не доводиться. Скажу більше, 2018 рік буде для держави дуже складним, тому що ми зобов'язані аж до 2019-го виплатити всі свої зовнішні позики іноземним кредиторам у розмірі 11 млрд доларів США, не рахуючи корпоративних боргів, яких на сьогодні понад 20 мільярдів. Саме з цієї причини 2018 рік буде для національної валюти набагато важче, ніж 2017-ий.

Курс долара США буде зростати при тому, що валюти стане набагато менше. Уряд буде шукати нові можливості для отримання кредитів, щоб погасити старі, але це не так просто, і швидше за все з певних причин, нові кредити будуть мінімальні.

На мою особисту аналізу в кінці 2018 долар США коштуватиме 35 грн. При цьому я настійно рекомендую інвестувати свої кошти не в долар США, а в швейцарський франк і євро, які в цьому році зростуть більше, ніж інші валюти. І на завершення хочу нагадати, що спосіб перебільшити свої заощадження за допомогою коливання курсів валют це не єдина можливість додаткового доходу. Досвід закордонних колег показує, що свій капітал люди зберігають не в валютах, а в цінних паперах міжнародних найбільших компаній і корпорацій. Я рекомендую купувати акції двох компаній - General Electric і Ebay, – активи яких на сьогоднішній день недооцінені. Ці акції вже до кінця року можуть зрости, можливо навіть більше, ніж на 50%. І це – чудова можливість для значного збільшення своїх фінансових коштів."