ua en ru

В Україні 3,7 млн га заражені амброзією, - Мінагропрод

За даними Мінагропроду, наразі амброзією заражені 3,7 млн га (6%) території України. Одна тонна амброзії виносить з ґрунту 15,5 кг азоту, 1,5 кг фосфору та близько 950 т води. Сьогодні про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, виступаючи під час робочої поїздки до АР Крим на Науково-практичній конференції з питань фітосанітарії "Сучасний стан та напрямки розвитку у сфері карантину та захисту рослин", передає прес-служба Мінагропроду.
Міністерство аграрно політики та продовольства України спільно з Міністерством охорони здоров'я України захищатиме вітчизняні ґрунти від амброзії. Це буде передбачено комплексною програмою боротьби з поширенням амброзії. Саме про це і говорилося на зазначеній конференції
"Одне з головних питань цієї конференції - розробка спільно з Міністерством охорони здоров'я програми боротьби з амброзією. Її масове поширення на сьогодні є справжнім екологічним лихом, яке знищує сотні гектарів української землі", - зазначив голова Мінагропроду. За словами М. Присяжнюка, від ефективності боротьби зі шкідливою рослиною залежить не лише майбутній врожай зернових, а й здоров'я всіх громадян.
"В результаті надмірного виснаження ґрунтів амброзією, врожайність сільськогосподарських культур значно знижується, а при високій забур'яненості цією рослиною, яка призводить до втрати поживних речовин, аграрні культури знищуються майже на всі 100%", - підкреслив міністр.