ua en ru

У 2017 році онкологією захворіло понад 140 тисяч українців, - МОЗ

У 2017 році онкологією захворіло понад 140 тисяч українців, - МОЗ Фото: Міністерство охорони здоров'я (©Віталій Носач)

Щорічно в Україні реєструється тисячі випадків онкозахворювань

Щорічно в Україні реєструють понад 130 тис. нових випадків онкологічних захворювань. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

Як повідомляє МОЗ тенденція збільшення онкозахворювань спостерігається у всьому світі.

"У всьому світі спостерігається тенденція до збільшення захворюваності на рак. В Україні - більше мільйона онкохворих пацієнтів і щорічно реєструється понад 130 тис. нових випадків", - зазначено в повідомленні.

У 2017 році в країні було зафіксовано 143 тис. нових випадків онкозахворювань.

Повідомляючи про закупівлю препаратів у відомстві зазначили, що в 2017 році фінансування на закупівлю ліків для лікування онкології у дорослих збільшилася в два рази в порівнянні з 2016 роком – до 397 млн гривень до 809 млн гривень, для дітей на 63% – до 353 млн гривень до 558 млн гривень.

Крім того, в минулому році за рахунок оптимізації витрат за деякими програмами державних закупівель лікарських засобів було зекономлено 100 млн гривень, які були розподілені на дозакупівлю препаратів для лікування дорослого онкології.

Моз акцентував увагу на тому, що третина випадків захворювання раком можна попередити і закликає проходити профілактичні огляди.

Нагадаємо, раніше в МОЗ заявили про проблеми з наявністю медикаментів для лікування гемофілії у дітей.