ua en ru

У 2017 році 84% батьків в Україні дотримувалися календаря вакцинації, - опитування

У 2017 році 84% батьків в Україні дотримувалися календаря вакцинації, - опитування Фото: Джованна Барберіс (unicef.org)

Вакцинуватися необхідно і дорослим, і дітям, наголосила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні

Згідно із результатами опитування, проведеного у 2017 році, 84% батьків сказали, що вони дотрималися календаря вакцинації. Про це на брифінгу з нагоди старту Європейського тижня імунізації в Україні заявила Джованна Барберіс, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо питань вакцинації. Це дуже важливо, через вакцинацію 3 млн дітей рятуються щороку. Тепер ми знаємо, що покращився рівень вакцинації, у нас є вакцини. Декілька днів тому прибули нові дози цієї вакцини від КПК. Взагалі ситуація покращилася. Ми зробили велике опитування у 2017 році, згідно з результатами якого, 84 % батьків сказали, що вони дотримуються календаря вакцинації. Коли ми кажемо про вакцинацію проти КПК, то необхідно досягти 95% (рівня вакцинації, - ред.)", - повідомила вона.

Голова представництва ЮНІСЕФ зазначила, що вакцинуватися необхідно і дорослим, і дітям.

"Необхідно дійсно застосовувати на практиці ці рекомендації, особливо коли ми кажемо про вакцину КПК, також важливо вакцинуватися і дорослим людям. Якщо є певні сумніви, то необхідно звертатися до відповідних джерел, щоб інформація була надана правильно", - додала Барберіс.

Нагадаємо, у лютому Міністерство охорони здоров'я запровадило нову міжнародну методику розрахунку потреби вакцин. Нововведення дозволить створити буферний запас вакцин в обсязі 25%.