ua en ru

У 2015 році фахівцями ПАТ "Миколаївгаз" усунено майже 12 тисяч витоків газу

Головним завданням ПАТ "Миколаївгаз" завжди було, є і залишається безаварійне та безперебійне газопостачання для всіх споживачів Миколаївської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Незважаючи на фінансові труднощі, які особливо гостро відчуло підприємство в минулому, в 2015 році, загальна сума витрачених компанією коштів на утримання газотранспортної системи в робочому стані склала близько 10 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними прес-служби, з метою підвищення рівня безпеки газопостачання за 2015 рік фахівцями газового господарства виконано приладове обстеження 8,7 тис. км підземних газопроводів, капітальний ремонт 21,6 км газопроводів, 11 газорегуляторних пунктів (ГРП), 24 пунктів шафового типу (ШРП) та 24 одиниці обладнання на них. Крім того, було замінено 12 об'єктів ШРП, 51 одиницю засобів електрохімзахисту та інше.

"Роботи, спрямовані на утримання системи газопостачання в справному стані, завжди є пріоритетними в діяльності нашого підприємства. Безпека споживачів газу - наша головна задача. Ми всіма силами і засобами закликаємо наших споживачів неухильно дотримуватися правил безпеки і відповідально ставитися до себе і оточуючих. Зі свого боку ми робимо все можливе, щоб жителі Миколаївської області безпечно і безперебійно споживали природний газ", - каже голова правління ПАТ "Миколаївгаз" Богдан Стегній.

Що стосується роботи безпосередньо з побутовими споживачами, за 2015 рік було перевірено стан внутрішнього газового обладнання у 230,5 тис. абонентів з проведенням додаткового інструктажу і врученням пам'яток з безпечного користування газом у побуті. Під час перевірок виявлено понад 2 тис. несанкціонованих втручань у систему газопостачання. Повністю відключені від газопостачання 831 абонент і майже 7 тис. газових приладів, усунуто 12 тис. витоків газу.

"Згідно з чинним законодавством, а саме - правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, і який вступив у дію 15 травня 2015 року, відповідальність за стан газового обладнання в приміщенні несе виключно власник, орендар чи користувач житла. Саме він повинен забезпечити своєчасну перевірку справної роботи встановлених у нього газових приладів, а при необхідності подбати і про проведення ремонту димових і вентиляційних каналів. Якщо виникає необхідність перевірки газової системи, ремонту або відключення несправного газового обладнання, власник самостійно повідомляти про це газорозподільному підприємству", - пояснює головний інженер ПАТ "Миколаївгаз" Володимир Покотілов.