ua en ru

У 2013 році експерти прогнозують підвищення вартості кави

Після дворічної тенденції спаду, припускають експерти МСХ США, ціни на каву в майбутньому році будуть зростати, а підштовхувати їх буде низький рівень врожайності кави в Бразилії.

Вартість кави в листопаді знизилася за рівень в 140 центів за фунт, і такий спуск був зареєстрований вперше з 2010 року. Однак слід зауважити, що погані прогнози на врожайність кави в Бразилії та Колумбії призведуть до зростання вартості цього продукту на світових ринках.

Журналісти аналітичного відділу журналу «Біржовий лідер» акцентують на тому, що кава це такий продукт, популярність і споживання якого в світі буде тільки збільшуватися і в країнах виробляють його експортерах. Значна популярність кави зафіксована в Китаї та індії, враховуючи підвищення рівня життя в цих країнах, місцеві кавомани готові платити за якість і різноманітність цього напою. У Бразилії темпи споживання кави залишаються вище середньосвітових десь на 2 відсотки, а за споживанням цього напою Бразилія незабаром вийде на перше місце.

Понад 48 відсотків кави на світовому ринку - це Бразилія, давній світовий лідер і саме вона впливає на розвиток ринку. За друге місце змагаються Ефіопія і Колумбія, а на третьому місці африканський континент.