ua en ru

За 10 років в Афганістані вбито та поранено понад 100 тисяч цивільних

За 10 років в Афганістані вбито та поранено понад 100 тисяч цивільних Ілюстративне фото (twitter.com/Terror_Monitor)

Йдеться про час, відколи Місія ООНпочала систематичне документування жертв серед цивільного населення

В Афганістані за останнє десятиліття було вбито та поранено понад 100 тисяч мирних мешканців. Про це заявив спеціальний представник ООН в Афганістані Тадамічі Ямамото, повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт організації.

Він уточнив, що йдеться про час, відколи Місія ООН зі сприяння Афганістану (МООНСА) почала систематичне документування жертв серед цивільного населення цієї країни.

Він закликав всі зацікавлені сторони "до пошуку шляхів для негайного припинення насильства і досягнення миру в Афганістані".

Нагадаємо, у вересні 2019 на півдні Афганістану в провінції Гільменд в результаті спецоперації військових щонайменше 35 цивільних загинули, а 13 отримали поранення.

В Афганістані бойовики терористичної організації "Талібан" викрали 27 активістів - борців за мир. Активісти їхали на шести машинах з Герата в сусідній Фарах, коли їх колону зупинили таліби. Бойовики викрали і відвезли активістів в невідомому напрямку. Активісти планували поїхати в різні частини провінції, щоб закликати до миру і припинення вогню між воюючими сторонами.

Як повідомляло РБК-Україна, в Афганістані 25 місцевих солдатів були вбиті під час нападу представників терористичного угрупування "Талібан". За даними офіційних осіб, терористи проникли на військовий блокпост в Карабахському районі. Нападників було сім. Після події бойовики "Талібану" покинули район інциденту. Відомо, що незабаром "Талібан" взяв на себе відповідальність за напад. За даним фактом було розпочато розслідування.