ua en ru

"Золотий глобус" завоювали "Афера по-американськи" та "12 років рабства"

У Лос-Анджелесі відбулася 71-а церемонія вручення премії "Золотий глобус", яку часто називають "репетицією "Оскара".

У Лос-Анджелесі відбулася 71-а церемонія вручення премії "Золотий глобус", яку часто називають "репетицією "Оскара".

Кращим комедійним фільмом визнали "Аферу по- американськи". Кінокритики сходяться на думці, що це передбачуваний підсумок: прем'єра картини викликала ажіотаж у Штатах. Кращим драматичним фільмом очікувано визнана картина "12 років рабства".

Кращим актором у комедії або мюзиклі визнали Леонардо Ді Капріо ("Вовк з Уолл-стріт"), при цьому в нього були серйозні конкуренти - Крістіан Бейл, Хоакін Фенікс і Оскар Айзек. Кращим драматичним актором визнаний Меттью МакКонахі ("Далласького клуб покупців"), якого не готували у фаворити.

Кращою драматичною акторкою стала Кейт Бланшетт ("Жасмин"). " Неможливо зробити хорошу роботу, якщо поруч з тобою не працюють хороші люди", - зауважила артистка, отримуючи нагороду.

У номінації "Кращий драматичний серіал" перемога дісталася серіалу "В усі тяжкі". Він зумів обійти серіали "Абатство Даунтон", "Гарна дружина" і "Картковий будиночок".

Брайан Кренстон, який зіграв у серіалі "В усі тяжкі", завоював статуетку в номінації "Кращий актор у драматичному серіалі". Кращою актрисою у драматичному серіалі визнана Робін Райт за роль у "Картковому будиночку".

Статуетка в номінації "Кращий актор другого плану" дісталася Джареду Лето, що зіграв у фільмі "Далласький клуб покупців".

Емі Адамс, яка зіграла в "Афера по-американськи", отримала "Золотий глобус" у номінації "Краща жіноча роль у комедії або мюзиклі".

Кращим актором у комедійному серіалі став Енді Семберг за роль у "Бруклін 9-9".

"Золотий глобус" у номінації "Кращий іноземний фільм" дістався італійській картині "Велика краса".

Статуетка у номінації "Кращий режисер" дісталася режисерові фільму "Гравітація" Альфонсо Куарону. Кращою актрисою в комедійному телесеріалі визнана Прісцилла Барнс ("Парки і зони відпочинку"), а кращим комедійним серіалом став "Бруклін 9-9".

Премія "Золотий глобус" присуджується щорічно з 1942 р. Нагорода вважається другою після "Оскара" за популярністю в кіноіндустрії.