ua en ru

"Зелена енергетика" поступово має витіснити "смертельний атом", - О.Прогнімак

Аварія, що трапилася 25 років тому на Чорнобильській АЕС, повинна була довести людям, що безпека атомної енергетики - поширена небезпечна ілюзія. Про це на засіданні круглого столу «Головні наші багатства - земля, повітря, вода - забруднені. Проблеми екології - тривоги світ »заявив лідер української партії зелені, голова Євразійського об'єднання зелених партій (ЕОЗП) Олександр Прогнімак, передає його прес-служба.
«Після 1986 р. практично весь світ публічно мав намір відмовитись від «смертельного атома» на користь альтернативних джерел енергії. Проте, поступово комерційні інтереси взяли гору над безпекою людей і планети, і в Європі почався процес відкату назад від антиядерної програми. Звідси ми маємо новую трагедію на японській АЕС «Фукусіма-1», що отримала 6-й рівень небезпеки і символічно відбулася саме в 25-у річницю Чорнобиля», - підкреслив О.Прогнімак.
Він зазначив, що єдиною безпечною альтернативою атомній енергетиці є альтернативні джерела енергії. «Тому ми вимагаємо від Кабміну змінити пріоритети Енергетичної стратегії України до 2030 р.», - сказав лідер партії «Зелені».
Крім того, О. Прогнімак пообіцяв у квітні ц.р. представити «Національний проект «Зелена енергія» як приклад програми заміни традиційних джерел венергетікі альтернативними.