ua en ru

"Зоря" зганьбила "Дніпро", "Волинь" розгромила в Запоріжжі, а "Арсенал" виграв у "Карпат"

Субота в третьому турі чемпіонату України видалася багатою на дивовижні результати. "Дніпро" несподівано програв вдома "Зорі" 1:3. Міцна "Волинь" "розвалилася" в Запоріжжі - 0:3. "Карпати" вдома програли "Арсеналу" 0:2 і донецький "Металург" в Полтаві виграв у "Ворскли" 2:1.

Субота в третьому турі чемпіонату України видалася багатою на дивовижні результати. "Дніпро" несподівано програв вдома "Зорі" 1:3. Міцна "Волинь" "розвалилася" в Запоріжжі - 0:3. "Карпати" вдома програли "Арсеналу" 0:2 і донецький "Металург" в Полтаві виграв у "Ворскли" 2:1.

Читайте також: "Металіст" впорався з "Іллічівцем"

Дніпро - Зоря 1:3
Голи
: Матеус, 37 - Бойко, 3 (у свої ворота), Каменюка, 56, Данило, 78

Поєдинок у Дніпропетровську розпочався з першого автоголу нового сезону. Швидко відкрити рахунок пощастило гостям. Прорив лівим краєм Ніколи Ігнатьєвіча завершився прострілом у центр штрафного майданчика. Там Денис Бойко, відстоявши «насухо» у перших іграх за «Дніпро», припустився банальної помилки. Він вибив м'яч і влучив в Євгенія Чеберячка, від якого шкіряна куля перетнула лінію воріт. Зайве говорити, що така подія мала відбиток на всьому подальшому ході зустрічі. Ситуацію могла б виправити швидка відповідь дніпропетровців, та цього не сталось. Переважно господарі атакували через Євгена Конополяку - лідер команди, як завжди, був ефективний, заробляв штрафні удари, виконував подачі на партнерів, однак Віталій Постранський грав переважно на виходах. Справа до прямих ударів по воротах майже не доходила. При цьому луганці не забували гостро відповідати. Помітним у складі гостей був Микита Каменюка - він повернувся на поле після залікованої травми.

Коли перший тайм наближався до завершення на допомогу дніпрянам прийшло вміння пробивати штрафні. Бразилець обвів «стінку» - це було найскладнішим, адже далі м'яч Постранському було вже не дістати. Початок другого тайму нічого хорошого гостям не обіцяв. Однак «Зоря» відбила перші атаки, а потім разюче почала відповідати. Дмитро Хомченовський став творцем обох забитих м'ячів після перерви. Спочатку він зі свого флангу віддав у центр на Каменюку. Удар того підправив Ігор Чайковський, після чого від стійки сфера затріпотіла у сітці. Згодом ще одна контратака була логічно завершена. Хомченовский дав пас вперед на хід Даніло, який відірвався від Руслана Ротаня і встановив кінцевий рахунок. Євген Селезньов був близьким до повернення інтриги, та його удар прийшовся у штангу. Роман Зозуля за 2 хвилини не влучив у рамку воріт з вигідної позиції. І стало зрозуміло, що історична перемога «Зорі» у Дніпропетровську відбудеться.

Карпати - Арсенал 0:2
Голи
: Шацьких, 53 (з пен.), Адійя, 59

Кияни зіткнулись з певними труднощами при виборі складу. Зокрема, основний нападник гостей Володимир Гоменюк не зміг прибути до Львова, і Максим Шацьких змушений був згадати вже забуту позицію. Але у першому таймі у головних ролях були львів'яни. Найчастіше у «Карпат» брали відповідальність завершувати атаки Младен Бартуловіч та Олександр Гладкий. Перший, як правило, це робив здалеку, другий - з меж штрафного майданчику. Темп зустрічі не спадав, не грав від оборони і «Арсенал», однак у порівнянні з суперником у конструктивних діях явно поступався.

Ще з більшим завзяттям кинулись вперед галичани після відпочинку, але доволі швидко самі пропустили. Індивідуальний прохід Франтішека Кубіка зустрів на лінії власного штрафного майданчику Ігор Пластун - на думку Віталія Годуляна, це порушення і пенальті. З 11-метровим Шацьких впорався бездоганно. Тільки «Карпати» спробували відповісти, як були близькі до нічийного рахунку: Олег Голодюк здалеку влучив у поперечину. Але тут же кияни вдруге забили. Тепер вже Шацьких увірвався у небезпечну зону, звідки прострілив трохи назад - там перебував Домінік Адійя, який щойно вийшов на заміну. Господарі поля розгубились, а тим часом столична команда перевірила у ділі ще одного новобранця. Артем Кравець не встиг чимось запам'ятатись. У той же час Євген Боровик, коли «Карпати» відійшли від шоку, перебував у центрі подій щохвилини. І саме голкіпер, відстоявши «на нуль», може вважатись одним з головних творців перемоги.

Ворскла - Металург Д 1:2
Голи
: Сапай, 89 - Данило, 31, Сапай, 49 (у свої ворота)

Останнім містом, де відбулось відкриття Чемпіонату ПЛ, стала Полтава. До того ж новий газон місцевого стадіону приймав перший матч. І погода влаштувала йому серйозну перевірку, адже початок зустрічі проходив під справжньою зливою. Футболісти намагались не зважати на слизький газон, але Дмитро Непогодов занадто часто помилявся у простих ситуаціях. Почалось це з голкіпером «Ворскли» вже з перших хвилин, а пізніше мало фатальні наслідки. Самотужки команди практично не створювали значимих моментів. Натомість просте відкидання м'яча Армендом Даллку своєму воротарю призвела до того, що останній просто подарував гол супернику. Перехоплення здійснив Джуніор Мораєс, він і вивів на порожні ворота Даніло - 0:1.

Відчувши, що матч складається на їхню користь, донеччани швидко по перерві подвоїли перевагу. Микола Морозюк навісив зі штрафного, полтавчани програли верхову боротьбу, м'яч опинився у Джордже Лазіча, а з його прострілу Вадим Сапай у боротьбі з Дарреном О'Ді зрізав м'яч за спину Непогодову. Майже без перепочинку Даніло міг доводити рахунок до «великого», та занадто легковажно поставився до виходу сам на сам. «Ворскла» мала можливість відігратись після ударів Ахмеда Янузі, Дениса Дедечка та Олега Міщенка, який вдало почав діяти на вістрі, відтоді як Василь Сачко вирішив випустити його замість Чіпріана Васілаке. Юрій Паньків реагував абсолютно на всі удари. Не змін він врятувати ворота лише перед фінальним свистком, коли Сапай переправив у «дев'ятку» м'яч, отриманий від Йована Маркоскі - 1:2. На більше часу у господарів не вистачило.

Металург З - Волинь 3:0
Голи
: Годін, 2 (с пенальті), Штурко, 29, Рудика, 39

Хоча «Металург» у минулому турі здобув перше очко у сезоні, граючи на виїзді, Сергій Пучков свідомо пішов на великі перестановки у складі. Такий хід виправдав себе доволі швидко, тоді як автори недавньої перемоги у складі «Волині» мали доволі блідий вигляд, що призвело до відсутності справжньої боротьби у матчі. Вже перша атака запоріжців завершилась призначенням до пенальті. Сергій Сімінін захопився силовою боротьбою з Юрієм Штурком. Це відбувалось у штрафному майданчику, і Сергій Даньковський впевнено вказав на «позначку». Так само без сумнівів відбулась реалізація вироку Олексієм Годіним. Лучани пішли вперед великими силами, в їхніх діях почала з'являтись гострота біля воріт Лібора Грдлічки. Однак пропущена контратака призвела до рахунку 2:0. Тепер Штурко вже не став доводити до зіткнення, втік від усіх і спокійно пробив у ближній від себе кут.

Неприємності для підопічних Віталія Кварцяного досягли апогею ще до перерви. Маючи один «гірчичник», Сімінін не стримався у висловлюваннях на адресу арбітра, за що побачив друге жовте світло, яке одразу перетворилось на червоне. Можна було лише мріяти, аби на чужому полі у меншості відіграти 2 м'ячі. Остаточно ці примарні надії розбив Сергій Рудика, здалеку за допомогою рикошету встановивши «велику» перевагу «Металурга». Другий тайм втратив спортивну складову. Господарі прагнули збільшити рахунок, а гості не мали особливого настрою, але погіршувати ситуацію також не збирались. Тому цифри першої 45-хвилинки не змінились, а от число попереджень зросло. Суперники після цього результату зрівнялись за поточними показниками.

Використані матеріали УПЛ