ua en ru

"Валенсія" шокувала Барселону, "Сток" обіграв МЮ, а "Мілан" не зміг перемогти

"Фіорентина" зазнала першої поразки в семи матчах, не зумівши впоратися з "Кальярі", а "Мілан" втратив очки в домашній зустрічі з "Торіно". Дубль Чарлі Адама приніс "Сток Сіті" сенсаційну перемогу над "Манчестер Юнайтед", який зазнав восьмої поразки в цьому сезоні прем'єр-ліги. "Байєр" здобув вольову перемогу над "Штутгартом", а "Шальке" здолав "Вольфсбург" та перемістився на четверте місце, яке дає путівку в Лігу чемпіонів. "Барселона" зазнала другої поразки в чемпіонаті Іспанії. У багатому на події та голи матчі вона поступилася на своєму полі "Валенсії" з рахунком 2:3.

"Фіорентина" зазнала першої поразки в семи матчах, не зумівши впоратися з "Кальярі", а "Мілан" втратив очки в домашній зустрічі з "Торіно". Дубль Чарлі Адама приніс "Сток Сіті" сенсаційну перемогу над "Манчестер Юнайтед", який зазнав восьмої поразки в цьому сезоні прем'єр-ліги. "Байєр" здобув вольову перемогу над "Штутгартом", а "Шальке" здолав "Вольфсбург" та перемістився на четверте місце, яке дає путівку в Лігу чемпіонів. "Барселона" зазнала другої поразки в чемпіонаті Іспанії. У багатому на події та голи матчі вона поступилася на своєму полі "Валенсії" з рахунком 2:3.

Іспанія

Перед початком туру "Барса" лише за різницею м'ячів випереджала "Атлетіко" і мала мінімальну перевагу над "Реалом". Надіям збільшити відрив до трьох очок перед недільними матчами конкурентів збутися не судилося. Хоча дебют зустрічі каталонцям вдавося. Господарі відкрили рахунок вже на сьомій хвилині завдяки точному удару Алексіса Санчеса.

"Валенсія" відповіла на цей гол двома. Незадовго до перерви Даніель Парехо скористався помилкою господарів в обороні і відновив рівність. На початку другого тайму Пабло Пьятті, вразивши ціль головою, вивів гостей вперед.

Ліонель Мессі з 11-метрової позначки забив у ворота "кажанів" другий м'яч, проте останнє слово залишилося за "Валенсією". Перемогу їй приніс 20-річний Пако Алькасер, який відзначився на 59-й хвилині. Кінцівку "Барселона" проводила в меншості, так як на 78-й хвилині був вилучений Жорді Альба.

"Валенсія" піднялася на восьме місце, випередивши "Леванте", який вдома зіграв по нулях зі скромним "Райо Вальєкано". З таким же рахунком завершилася зустріч "Хетафе" та "Вальядоліда". В останньому матчі дня "Малага" поступалася "Севільї" з рахунком 1:2, але в підсумку перемогла - 3:2.

Англія

Шанси господарів на успіх здавалися мізерними, адже в лінії нападу в "МЮ" возз'єдналися Уейн Руні і Робін ван Персі. Голландець забив у восьмому поспіль матчі зі "Сток Сіті", перекинувши м'яч через Асміра Беговича, але від восьмої поразки в чемпіонаті його гол манкуніанців не вберіг. Нападник збірної Нідерландів відновив рівність, відповівши на точний удар Адама зі штрафного, однак після перерви шотландець оформив дубль, вразивши ворота з 25 метрів.

"Сандерленд" другий сезон поспіль забив "Ньюкаслу" три м'ячі на його полі. Перемогу гостям принесли точні удари Фабіо Боріні, Адама Джонсона і Джека Колбека. Перший відкрив рахунок, реалізувавши на 19-й хвилині пенальті. "Сандерленд" вперше з 1923 року виграв третє поспіль північно-східне дербі.

Оле-Гуннар Сульшер відсвяткував першу перемогу в прем'єр-лізі на посаді головного тренера "Кардіфф Сіті". Підопічні норвежця вдома здолали "Норвіч Сіті" - 2:1. Крейг Белламі встановив рекорд, забивши вже за сьому команду прем'єр-ліги. Результативним ударом відзначився також новачок валлійського клубу Кенуайн Джонс.

"Саутгемптон" розгромив "Фулхем" - 3:0. "Евертон" піднявся на п'яте місце, здолавши "Астон Віллу" - 2:1. "Халл Сіті" і "Тоттенхем" зіграли внічию - 1:1.

Італія

Єдиний гол у матчі "Кальярі" - "Фіорентина" був забитий з 11-метрової позначки. Пенальті у ворота "Фіорентини" був призначений внаслідок фолу Факундо Ронкальи, який збив у штрафному Марко Сау. Маурісіо Пінілья вразив ціль з "точки".

У другому таймі пішов відкритий футбол, і обом воротарям довелося показати майстерність. "Фіорентина" могла пропустити в кінцівці і другий м'яч, але, на її щастя, Альбін Екдаль влучив у каркас воріт. Тепер, якщо в неділю "Наполі" переможе "Аталанту", то команда Рафаеля Бенітеса випередить "Фіорентину" на шість очок.

Кларенс Зеєдорф не зумів стати першим за більш ніж 50 років тренером "Мілана", які виграли свої три перших матчі в серії А Підопічні голландця приймали "Торіно" і зуміли взяти лише очко. Гості відкрили рахунок завдяки сольному проходу Чіро Іммобіле, але дебютний гол захисника Аділя Рамі в чемпіонаті Італії дозволив "Мілану" добитися нічиєї - 1:1.

"Удінезе" з рахунком 2:0 обіграв на чужому полі "Болонью" і полегшив собі життя у боротьбі за збереження прописки у вищому дивізіоні.

Німеччина

Друга команда бундесліги опинилася в ролі наздоганяючої на 12-й хвилині, коли Морітц Ляйтнер класним крученим ударом забив свій перший гол у чемпіонаті. Правда, як і в минулому матчі з "Баварією", утримати фору "Штутгарту" не вдалося.

Десятий гол Штефана Кісслінга в сезоні дозволив леверкузенському клубу зрівняти рахунок. Результативний удар Дердійока за шість хвилин до кінця приніс "Байєру" перемогу і збільшив його перевагу над дортмундською "Боруссією" до чотирьох очок.

"Шальке-04" з таким же рахунком 2:1 здолав на своєму полі "Вольфсбург" і піднявся в зону Ліги чемпіонів УЄФА. "Вольфсбург" хотів порадувати уболівальників перемогою після невдачі в дербі з "Ганновером", але не зумів взяти і одного очка.

Хоча Арнольд Максиміліан відквитав гол, забитий захисником "Шальке" Феліпе Сантаною в дебюті, останнє слово сказав Кевін-Прінс Боатенг. На 91-й хвилині разючим ударом він приніс рурцям перемогу. З 50-ї хвилини "Вольфсбург" грав удесятьох, так як Даніель Каліджурі отримав червону картку.

Перемога дозволила "Шальке" обігнати менхенгладбахську "Боруссію", яка з рахунком 1:3 поступилася "Ганноверу". Рахунок відкрив нападник збірної Латвії Артем Руднєв, а в кінцівці дубль оформив Мам Діуф. Дві гольові передачі в активі колишнього зенітівця Соболча Хусті.

Голи корейців Ку Джа Чхоля та Пак Чжу Хо принесли "Майнцу" перемогу над "Фрайбургом" - 2:0. "Гамбург" крупно програв "Хоффенхайму" (0:3) і залишився у зоні вильоту. "Аугсбург" забив автогол на третій хвилині, але дотиснув "Вердер" - 3:1.

Використані матеріали УЄФА