ua en ru

"Укрзалізниця" до кінця 2013 р. введе електронні квитки на всі потяги внутрішнього сполучення

ДП "Укрзалізниця" до кінця 2013 р. введе електронні квитки на всі потяги внутрішнього сполучення. Про це в ході брифінгу повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Павло Чекалов, передає прес-служба підприємства.

"Ми працюємо над тим, щоб поліпшити комфорт пасажирів, економити їхній час. Полігон, на якому ми почали дослідну експлуатацію електронних квитків з функцією розрахункових документів на даному етапі обмежений поїздами Інтерсіті + і поїздом № 37/38 Київ - Донецьк. Але надалі електронні квитки будуть діяти і на інші поїзди внутрішнього сполучення. Ми плануємо, що до кінця 2013 р. електронні квитки будуть впроваджені майже на 120 пар поїздів", - заявив Чекалов.

Він також повідомив, що з сьогоднішнього електронні квитки стали легітимними для звітності і відтепер немає необхідності друкувати їх ще й на діючих бланках проїзних документів.

Чекалов зазначив, що електронні квитки впроваджуються в кілька етапів, розширюватися технічні можливості роботи квиткових кас.

Орієнтовно 3 серпня продаж електронних квитків буде запроваджена на електропоїзди виробництва компанії Skoda Vagonka на маршрутах Харків-Сімферополь-Харків, Донецьк-Сімферополь-Донецьк.

З середини вересня до початок грудня 2013 р. - електронні квитки будуть впроваджені на потяги, що курсують з Києва до Сімферополя, Одеси, Львова, Дніпропетровська та Харкова, а саме:

№ 12/11 Київ - Сімферополь (ПЗЗ);

№ 91/92 Київ - Львів (Львівська залізниця);

№ 80/79 Київ - Дніпропетровськ (Придніпровська залізниця);

№ 105/106 Київ - Одеса (Одеська залізниця);

№ 64/63 Київ - Харків (Південна залізниця);

№ 38/38 Київ - Донецьк (Донецька залізниця).