ua en ru

"Укргідроенерго" підписало проектну угоду з ЄІБ про отримання 200 млн євро позики на реабілітацію гідроелектростанцій

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та ПАТ "Укргідроенерго" 8 жовтня ц.р. підписали проектну угоду про отримання позики у розмірі 200 млн євро на реалізацію проекту "Реабілітація гідроелектростанцій", повідомляє прес-служба "Укргідроенерго".

Загальний термін кредиту складає 15 років. Завершення реалізації проекту заплановано на кінець 2017 р. Розрахункова загальна вартість проекту становить 6,73 млрд грн з урахуванням ПДВ, що еквівалентно 638,2 млн євро.

Проектна угода передбачає надання "Укргідроенерго" кредитних коштів в обсязі 200 млн євро на модернізацію гідромеханічного та електромеханічного обладнання на 7-ми гідроелектростанціях (Київській ГЕС і ГАЕС, Канівській ГЕС, Кременчуцькій ГЕС, Дніпродзержинській ГЕС, ДніпроГЕС-1 та ДніпроГЕС-2), закупівлю гідросилового обладнання (гідроагрегатів з усіма допоміжними системами та будівельно-монтажними роботами), силових трансформаторів, системи контролю греблі Київської ГАЕС.

Мета цього проекту полягає в продовженні терміну експлуатації 22 гідроагрегатів щонайменше на 40 років, збільшення потужності агрегатів щонайменше на 10% та підвищення їх КПД, що має забезпечити зменшення обсягу споживання викопного палива та шкідливих викидів, а також зменшення негативних впливів гідроагрегатів на навколишнє середовище.

Нагадаємо, що 21 вересня 2012 р. Україна та ЄІБ підписали фінансову угоду між Україною та ЄІБ щодо отримання позики у розмірі 200 млн євро на реалізацію проекту "Реабілітація гідроелектростанцій".

Читайте також: Бойко підписав з ЄІБ кредитну угоду на 200 млн євро для реконструкції ГЕС