ua en ru

"Укренерго" та ЄБРР заперечує причетність компанії "Укренергомонтаж" до будівництва ЛЕП за проектом Київ-Рівне вартістю 400 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Національна енергетична компанія України "Укренерго" заперечує причетність компанії "Укренергомонтаж" до будівництва ЛЕП за проектом Київ-Рівне вартістю 400 млн євро. Про це йдеться у спільному листі ЄБРР і "Укренерго" у відповідь на статтю Олексія Грибановського "Хто освоїть" енергетичні "400 млн євро" опубліковану в Інтерне-виданні Forbs. ua.

"Даною публікацією Forbs. Ua. Порушує ст. 2 закону" Про інформацію ". Автор виклав недостаовірну інформацію та свої роздуми у стверджувальній формі, через що у читача може складеться враження правдивості викладеного", - йдеться в листі.

Більш того, ЄБРР та "Укренерго" заявляє про те, що контракти щодо будівництва ЛЕП за проектом Київ-Рівне з квітня 2011 Р. виконують компанії "Калпатару" (Індія) і "Далековод" (Хорватія), які надавали пропозиції з найнижчою ціною . Відповідні торги проходили по відкритій процедурі міжнародних конкурсних торгів відповідно до правил і принципів закупівель ЄБРР. "Результати торгів були затверджені ЄБРР і ЄІБ", - уточнюється в листі.

Також автори звернення до Аксьонова (заступник головного редактора forbes.ua) відзначають, що "Укренергомонтаж" "до цих пір не отримував жодного підряду в рамках проектів, що фінансуються ЄБРР або ЄІБ". У тому числі і не має відношення до будівництва ЛЕП для Запорізької АЕС вартістю 841 млн. грн "так як в даний момент учасники тільки готують пропозиції по даному проекту", - йдеться в листі.

Нагадаємо, будівництво ЛЕП "Рівненська АЕС - ПС "Київська" вартістю 415 млн євро стартувало 19 вересня 2012 р.