ua en ru

"Український вибір" запропонував концепт проведення федеративної реформи в Україні

Громадський рух "Український вибір" оприлюднив концепт федеративної реформи і закликав публічно обговорити документ з метою територіальної організації державної влади в Україні. Про це повідомляє прес-служба руху.

В "Українському виборі" вважають, що запропонована нова модель територіального устрою України є єдиною можливістю забезпечити реальну децентралізацію влади, реалізувати права громадян на внутрішнє самовизначення, самоорганізацію і самоврядування на рівні суб'єктів федерації.

Запропонований документ, на думку юристів руху, забезпечить територіальним громадам право на безпосереднє управління державними справами шляхом виборів, референдумів територіальних зборів (віче), наказів виборців (петиції) .

Представники руху також відзначили, що реалізуючи даний концепт, "Український вибір" відмежовується від будь-яких поглядів і ідей сепаратистської спрямованості, виступає проти будь-яких точок зору щодо розколу і порушення територіальної цілості держави.

"У своїй діяльності рух пропагує народний і державний суверенітет, єднання і цілісність території України", - резюмували в русі.