ua en ru

"Удар": На виїзному засіданні ВР на вулиці Банковій знаходилося не більше 170 депутаті, тому легітимність ухвалених рішень - під питанням

На виїзному засіданні провладної більшості Верховної Ради України у залі на вулиці Банковій знаходилося не більше 170 депутаті, тому легітимність ухвалених в тому залі рішень залишається під питанням. Про це заявив член лічильної комісії, депутат фракції "Удар" Ярослав Гінка в ефірі "5 каналу".

Також Гінка зазначив, що він як член лічильної комісії намагався потрапити на альтернативне засідання ВР для того, щоб порахувати присутніх депутатів, але депутати від Партії регіонів його не пускали.

"На запитання - на яких підставах мене не пускають як члена лічильної комісії в зал, адже я просто хотів побачити тих 244 депутати, які були зареєстровані, які проводили сесійний день, мене просто брутально відштовхували депутати Партії регіонів, і я навіть не зміг дійти до дверей", - зазначив Гінка.

Він наголосив, що за його даними у залі, де проходило альтернативне засідання знаходилося не більше 170 народних обранців.

"Як нам вдалося порахувати, більше ста сімдесяти чоловік не було в цьому залі. Десь приблизно 170 чоловік перебувало в тому залі. Питання - як ухвалювалось рішення в цьому залі", - наголосив член "Удару".

Тому, опозиція буде продовжувати блокування трибуну Верховної Ради України, щоб не допустити легітимізації рішень, прийнятих на виїзному засіданні на вулиці Банковій.

"Очевидно, далі буде блокування парламенту, тому що сьогоднішнє засідання сесії парламенту ми вважаємо нелегітимним, незаконним - це спроба державного перевороту і ми будемо чинити опір і жодним чином не допустимо легітимізації цього дійства в стінах парламенту", - заявив Гінка.

Читайте також: Рибак не виключає, що на нього можуть подати до суду за проведення засідання ВР поза сесійною залою