ua en ru

"Свобода" планує зібрати під окружкомами до 120 тис. людей. - Сиротюк

"Свобода" планує зібрати під окружкомами до 120 тисяч людей. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Вибори ще не відбулись, бо ЦВК має 15 днів на оголошення результатів виборів. Перший крок який є зараз захистити результати виборів на дільницях. Ми закликали українців прийти під кожну дільницю. Віримо чим більше людей прийде під дільниці тим меншою буде спокуса фальсифікувати результати виборів тим членам комісій які тотально сформовані з представників або прихильників Партії регіонів", - сказав Сиротюк.

За його словами наступним місцем дислокації людей має стати окружкоми.

"Якщо ми будемо бачити, що результат на дільницях відповідає результатам екзит-полів, ми наших людей, які приблизно будуть до другої ночі під дільницями будемо закликати їхати під ОВК. Я маю на увазі чоловіків, це вже має бути не 50 людей, а під кожним ОВК як мінімум півтисячі людей. Ці люди мають прослідкувати щоб в ОВК не займались фальсифікаціями, а зафіксували волевиявлення нації. Ми будемо слідкувати за діяльністю ЦВК, чи зафіксує вона наші результати. З того моменту як ЦВК оголосить результат виборів ми будемо вважати, що виборчий момент завершився", - сказав Сиротюк.

Читайте також: Масові фальсифікації в ході підрахунку голосів, - Тягнибок

Нагадаємо, згідно з даними Національного екзит-полу, "Свобода" на виборах набрала 12,3% голосів.