ua en ru

«Майстер брок»: фондові майданчики Азії закрилися в плюче, а ринок акцій США падає

Фондові індекси США демонструють негативну динаміку. Причиною цьому послужило загострення спекуляцій навколо того, що ФРС скоро почне скорочення програми кількісного пом'якшення QE3. Джерелом для хвилювання інвесторів стали коментарі глави ФРБ Чикаго Чарльза Еванса, який заявив, що викуп активів припиниться після зниження рівня безробіття до 7%. Згідно з його прогнозами, це відбудеться до середини 2014 року.

У найближчий місяць, аж до 18 вересня, коли відбудеться чергове засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, на фондових ринках залишиться нервозність, пов'язана з перспективами грошово-кредитної політики американського регулятора.

Фондові майданчики Азії, незважаючи на падіння ринку акцій США, що закрилися в плюсі. Зростання відбулося завдяки зростанню споживання в Китаї, що позитивно впливає на економіки країн партнерів. Так, у липні сальдо торгового балансу склало 17,8 млрд доларів, експорт зріс на 5,1%, а імпорт - на 10,9%.

Тільки індекс Nikkei не піддався загальній позитивній тенденції азіатського регіону і продовжив падіння. Так, виявилося, що вже п'ятий тиждень поспіль японські інвестори є найбільшими покупцями іноземних облігацій. Тільки за минулий тиждень вони скупили паперів на суму 689,9 млрд ієн.

Крім цього Банк Японії утримався від розширення монетарного стимулювання після того, як у червні споживчі ціни зросли на максимальне значення з 2008 року. Регулятор також підтвердив обсяги збільшення грошової маси - на 60-70 трлн ієн (723 млрд доларів США) на рік.

За матеріалами компанії «Майстер брок»