ua en ru

«Майстер брок»: фондові індекси США реагують на зростання економіки рухом вниз

Фондові індекси США провели всі торги на негативній території. Зниження обумовлено вийшли дані по торговому балансу, які підвищили ймовірність того, що ФРС незабаром приступить до початку процесу зниження обсягів програми кількісного пом'якшення.

Опублікований Міністерством торгівлі США звіт зафіксував істотне скорочення дефіциту торгового балансу, яке відбулося за рахунок різкого зростання експорту. Економісти пов'язують це зі збільшенням світового попиту на капітальні товари американського виробництва, а також товари народного споживання і промислового призначення. Зростання в даних секторах дозволив компенсувати падіння в автомобільній галузі.

Цікаво, що дані, незважаючи на те, що є позитивним сигналом для економіки, стали негативним фактором для динаміки фондових індексів. Оскільки збільшують шанси скорочення QE3. Підсилює побоювання учасників ринку вчорашній виступ президента Федерального резервного банку Чикаго Чарльз Еванс, відомого своєю прихильністю до «м'якої політики». За його словами питання скорочення програми купівлі облігацій може бути розглянутий вже у вересні.

У найближчі півтора місяці спекуляції щодо перспектив грошово-кредитної політики ФРС залишаться однією з основних складових, що визначають динаміку індексів.

За матеріалами компанії «Майстер брок»