ua en ru

«Херсонська автономія» - нова технологія рейдерського захоплення

Колишній керівник ЗСМ №1 Іван Винник готує план з фізичного руйнування майна підприємства.

Я, Микола Шиян - керівник "Заводу будівельних матеріалів No.1" призначений на посаду власником підприємства. Мої повноваження підтверджені Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та протоколом Зборів акціонерів підприємства. Цими документами знімаються всі питання про те, хто є керівником підприємства, що знаходиться в центрі публічного конфлікту. Іван Винник - колишній керівник, який довів підприємство до банкрутства і боржник з персональної простроченою заборгованістю перед банками.

Сума збитків підприємства становить понад 250 млн грн. Іван Винник вже декілька місяців як відсторонили від виконання службових обов'язків. З метою виведення підприємства з банкрутства та відновлення прибутковості, забезпечення робочих місць я був призначений новим керівником, однак не можу приступити до виконання обов'язків у зв'язку з протидією з боку В. Винника. Винник залучив до конфлікту співробітників правоохоронних органів області - периметр заводу охороняє спецпідрозділ «Беркут» і ППС, виконавча служба відмовляється вимагати виконання рішень судової влади, розслідування кримінальних справ проти посадових осіб заводу ведеться на вибірковій основі. На очах у акціонерів і кредиторів заводу активи переводяться на створену Вінником компанію «Бетон-Таврію», співробітників ЗСМ масово звільняють, не виплачується зарплата за останні місяці.

Більш того, стало відомо про факт підготовки В. Вінником плану руйнування підприємства. Зруйнувати підприємство планується шляхом зміщення опор для даху руйнування цехів, що може спричинити не тільки матеріальний збиток, під загрозою життя і здоров'я робітників. Про це повідомляють залякані Вінником співробітники. Крім того, є інформація, що Винник вивіз з підприємства всю первинну документацію і готує знищення серверної, з метою приховати проводяться фінансові махінації. В черговий раз я звертаюся до представників правоохоронних органів з проханням розслідування даного факту, а також факту інсценування спроби рейдерського захоплення у п'ятницю 26 липня.

Хотів би також звернутися до співробітників підприємства. Пам'ятайте, що ви є відповідальними матеріальними особами. Не підписуйте сумнівні документи. Не беріть участь у підготовці руйнування майна підприємства, не лжесвидетельствуйте. Пам'ятайте про персональну відповідальність!

Н.Шиян