ua en ru

"Газпром" домовилася з німецькою Siemens AG про поставку обладнання для "Південного потоку"

Акціонерна компанія "Газпрому" (50% акцій) South Stream Transport B.V. і компанія Siemens AG (Німеччина) уклали договір на постачання електротехнічних систем та контрольно-вимірювальних приладів для ділянки газопроводу "Південний потік".

Акціонерна компанія "Газпрому" (50% акцій) South Stream Transport B.V. і компанія Siemens AG (Німеччина) уклали договір на постачання електротехнічних систем та контрольно-вимірювальних приладів для ділянки газопроводу "Південний потік". Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Газпрому".

"Згідно з документом Siemens поставить телекомунікаційне обладнання та системи автоматичного контролю і управління для ділянок берегового примикання в Росії і в Болгарії, а також обладнання для Центрального і резервного диспетчерських пунктів компанії South Stream Transport", - йдеться в повідомленні.

Морська частина газопроводу "Південний потік" буде складатися, як зазначається, з чотирьох паралельних ниток, прокладених по дну Чорного моря. Довжина кожної нитки складе більше 930 км У ході експлуатації газопроводу через кожну нитку буде прокачуватися до 40 млн куб. м газу на добу. Всі газові потоки будуть цілодобово контролюватися з Центрального диспетчерського пункту компанії South Stream Transport.

У березні 2014 року South Stream Transport підписала контракт на будівництво першої нитки морської ділянки "Південного потоку". Укладені також договори на поставку приблизно 150 тисяч труб для перших двох ниток морського газопроводу. Укладання морської частини "Південного потоку" почнеться восени 2014 року. Будівництво першої нитки морського газопроводу буде тривати до третього кварталу 2015 року. Наприкінці того ж року перша нитка буде здана в експлуатацію.

"Південний потік" - глобальний інфраструктурний проект "Газпрому" з будівництва газопроводу потужністю 63 млрд куб. м через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи в цілях диверсифікації маршрутів експорту природного газу і виключення транзитних ризиків. Сьогодні будівництво "Південного потоку" йде в Росії, Болгарії та Сербії. В кінці 2015 року по "Південному потоку" буде поставлений перший газ. На повну проектну потужність газопровід вийде в 2018 році.