ua en ru

"ДТЕК Крименерго" обмежить електропостачання підприємствам, які мають борг більше 5 млн грн

На цьому тижні ПАТ "ДТЕК Крименерго" з сьогоднішнього дня має намір обмежити постачання електроенергії підприємствам, що мають борг за електроенергію понад 5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Відповідно до законодавства України в разі наявності заборгованості енергопостачальна компанія зобов'язана припинити постачання електричної енергії споживачу. Попередження цим компаніям були спрямовані в установленому порядку", - відзначають в компанії.

Так, з початку 2013 р., незважаючи на неодноразові попередження з боку енергопостачальника, Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства залишає без уваги заклики погасити заборгованість за електроенергію. За серпень борг збільшився на 24,6 млн грн. Станом на 1 вересня 2013 р. загальна сума заборгованості становить 60 млн грн.

Виходячи з вимог законодавства ПАТ "ДТЕК Крименерго" зобов'язано вжити заходи щодо припинення електропостачання об'єктів споживача у відповідності з п. 7.5 Правил користування електричною енергією: 12 вересня 2013 р. Реском з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства буде відключений від електропостачання. Відповідальність за можливі негативні наслідки відключень у відповідності з законодавством покладається на боржника.

Ще одному великому боржника - Управління Північно-Кримського каналу Державного агентства водних ресурсів України - у разі непогашення заборгованості з 12 вересня також буде обмежено електропостачання. Розмір боргу становить 5,6 млн грн.