ua en ru

"Доктор Пі" здійснив спробу самогубства

Андрій Слюсарчук, більше відомий як "Доктор Пі", скоїв спробу самогубства в СІЗО і три дні був без свідомості. Про це РБК-Україна повідомив представник управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області Мирослав Демків.

Слюсарчук спробував отруїтися ще 31 січня у власній камері. Там йому надав медичну допомогу фельдшер. Однак він не реагував на зовнішні подразники, мав дуже низький тиск, тому його перевели в лікувальний заклад на території СІЗО.

"Після реабілітаційних заходів вдалося стабілізувати його стан. Однак у свідомість він не приходив, тому після огляду лікаря-реаніматолога було прийнято рішення перевести його з території СІЗО в міську лікарню", - зазначив Демків.

Він повідомив, що 2 лютого Слюсарчук прийшов в себе. Зараз його стан стабільний, середньої тяжкості.

Поки невідомо, чим отруївся засуджений. Також немає інформації про те, яким чином це речовина опинилася в камері.

Нагадаємо, суд першої інстанції 14 лютого минулого року засудив Андрія Слюсарчука до 8 років ув'язнення, але він подав апеляцію. Апеляційний суд розглядає цю справу досі.

Слюсарчук проходить у кримінальній справі, порушеній за ст. 119 КК (вбивство з необережності), 190 (шахрайство), 138 (незаконна лікувальна діяльність), 358 (підробка документів).

Він був затриманий 14 листопада 2011 р. в Києві і доставлений до Львова.

Слюсарчук отримав популярність завдяки виступам у різних шоу, на яких претендував на нібито здатність відтворювати по пам'яті великі обсяги даних, послідовностей геометричних фігур, слів тексту та іншої інформації, а також ніби проводити складні математичні обчислення в думці з великою швидкістю.